Energikick!
Gjorde såna här muslibars i helgen. Fulla av bra energi från nötter, frukt, havre o honung o verkligen jättegoda! Har provat dem på hela familjen! ;)
Perfekt mellanmålsgodis innan träningen!
Jättelätta att göra o blev verkligen bra. Så prova!
Ca 16-18 bitar
Det här behöver du:
100g hasselnötter eller mandel
100g torkade aprikoser eller russin
1,5dl havregryn
1dl solrosfrön
1msk vaniljsocker
75g margarin
1msk rapsolja
1dl honung
2msk socker
½tsk salt
1 äggvita
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en ugnssäker form c:a 20x20cm, med bakplåtspapper.
2. Blanda margarin, olja, honung och socker i en kastrull. Låt sjuda ca 2min under omrörning. Ta av kastrullen från värmen och låt det svalna.
3. Hacka nötterna och den torkade frukten ganska grovt. Blanda nötter och frukt med havregryn, solrosfrön, vaniljsocker och salt. Ställ åt sidan.
4. Vispa ner äggvitan i kastrullen med den svala honungssmeten.
5. Vänd ner ägg-honungssmeten i nöt-grynblandningen och blanda ihop det noga tills allt klibbar ihop.
6. Tryck ut smeten i formen och bred ut den jämnt.
7. Grädda mitt i ugnen i ca 40min. Lägg på aluminiumfolie efter ungefär halva tiden så den inte bränns.
8. Låt kakan kallna och skär i avlånga bitar. Förvara i en lufttät burk.
Perfekt mellanmålsgodis innan träningen!
Jättelätta att göra o blev verkligen bra. Så prova!
Ca 16-18 bitar
Det här behöver du:
100g hasselnötter eller mandel
100g torkade aprikoser eller russin
1,5dl havregryn
1dl solrosfrön
1msk vaniljsocker
75g margarin
1msk rapsolja
1dl honung
2msk socker
½tsk salt
1 äggvita
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en ugnssäker form c:a 20x20cm, med bakplåtspapper.
2. Blanda margarin, olja, honung och socker i en kastrull. Låt sjuda ca 2min under omrörning. Ta av kastrullen från värmen och låt det svalna.
3. Hacka nötterna och den torkade frukten ganska grovt. Blanda nötter och frukt med havregryn, solrosfrön, vaniljsocker och salt. Ställ åt sidan.
4. Vispa ner äggvitan i kastrullen med den svala honungssmeten.
5. Vänd ner ägg-honungssmeten i nöt-grynblandningen och blanda ihop det noga tills allt klibbar ihop.
6. Tryck ut smeten i formen och bred ut den jämnt.
7. Grädda mitt i ugnen i ca 40min. Lägg på aluminiumfolie efter ungefär halva tiden så den inte bränns.
8. Låt kakan kallna och skär i avlånga bitar. Förvara i en lufttät burk.
Kommentarer
Postat av: Emily
Det är synd att man är allergiskt mot nötter haha, det såg gott ut :)
Trackback